Land Rover Discovery I. 300Tdi 94-98

Kezdőlap
Az autóm
Típushibák
Javítások
Módosítások
Képek
Bevált angol webshopok
Egyéb
Linkek

Módosítások/ Lehajtható asztal beépítése

Csomagtér ajtó - lehajtható asztal beépítése

A kirándulások alkalmával nagyon hiányzott egy gyorsan használatba vehető asztal, amit nem kell időigényesen leszedni a tetőcsomagtartóról, vagy kibányászni az utastérből.
A legjobb megoldás a Discovery hátsó csomagtérajtó átalakításának tűnt.
Egy lehajtható lapot terveztem, amit két régi biztonsági övből kivágott heveder tart meg.
Vízáló 9mm vastag csúszásmentes rétegelt lemez az alapanyag. A fém ajtóhoz M5-ös szegecsanya rögzíti. A két lap között pedig apró zsanérok biztosítják a lehajtható funkciót.


A lecsupaszított ajtó


Az eredeti kárpitot sablonként használva kivágtam a függőleges lapot. A rögzítő furatok igazodnak a mögötte lévő ajtó lemezfelületekhez. Átjelölve a furatokat, a lemezen el lehetett készíteni a szegecsanya rögzítési pontokat.


A függőleges lap próba képpen a helyére rögzítve. A hajlatoknál-éleknél pontosan be kell csiszolni a lapot, hogy ne feszüljön sehol.Az asztallap szintén a sablon szerint készült, de a jobb oldalából le kellett vágni arányosan 2cm-et, hogy az ajtó becsukható legyen.


A két lap között átmenő M5 kereszthornyú csavarokkal lettek rögzítve a zsanérok


Két méretve vágott biztonsági öv stabilan és mereven megtartja a vízszintes lapot.


Az asztallap alsó felületére rögzítettem egy kis fület, és vele szemben a fém ajtóra is egyet. Felhajtott állapotban a lányom hajgumia bizonyult a legjobb rögzítőnek.


Frissítve: 2020.01.23.